Plan een bezichtiging!

Ik wil huren in Startmotor. Wat nu?

Huurproces

Het huurproces in de Startmotor doen we net even anders dan jij misschien gewend bent bij andere woningen. Bekijk de verschillende stappen:

Aanbod bekijken

Via de woningzoeker kan je zien wat het aanbod is in de Startmotor en zie jij waar je mogelijk kan gaan wonen.

Naar de woningzoeker

Bezichtigen

Vervolgens plan je een bezichtiging met het verhuurteam om de Startmotor te bekijken en een indruk te krijgen van alle voordelen die het wonen in de Startmotor te bieden heeft.

Plan een bezichtiging!

Inschrijven

Nadat jij bezichtigd hebt, krijgt je een e-mail waarin een link staat naar de Mijn Omgeving van de Startmotor. Deze digitale omgeving is bedoeld voor jou om een inschrijving te doen voor de woning(en) waar je graag wil wonen en voor in aanmerking kan komen.

Nog niet zeker of je in aanmerking kan komen voor een woning?

Bekijk de huurvoorwaarden

Check met Datakeeper 

Nadat jij je inschrijving hebt voltooid zal je een uitnodiging krijgen om via Datakeeper je (financieel) gegevens aan te leveren. Hiervoor krijg je een e-mail met daarin een QR-code. Deze kan je met je smartphone scannen of direct met de Datakeeper applicatie uit de Apple store of Google playstore. We kunnen dan de door jou ingevulde informatie vergelijken met wat er bekend is op basis van zogenoemde brondata. Je logt hiervoor in met je DigiD en wij krijgen alleen te zien wat nodig is.

Als je de sessie volledig hebt afgerond krijg je zelf ook de mogelijkheid om het pdf document op te slaan. Wij adviseren jou om dit altijd op te slaan.

Meer informatie

Controle en goedkeuring dossier

Het verhuurteam zal de Datakeeper sessie beoordelen en waar nodig aanvullende documenten bij jou opvragen. Een voorbeeld hiervan is een werkgeversverklaring als jij pas net bij je nieuwe baan bent begonnen en hierdoor nog weinig gegevens beschikbaar zijn bij het UWV.

Als jouw dossier is goedgekeurd wordt er pas een woning aan jou toegewezen en zal je een uitnodiging krijgen tot het digitaal ondertekenen van de overeenkomst.

Wat is datakeeper?

Datakeeper is een veilige en betrouwbare manier om je documentatie aan te leveren. Wil je hier meer over weten? Kijk dan onderstaande video over het gebruik van Datakeeper.

 

We vragen je alvast te controleren of je beschikt over je inloggegevens van DigiD. Het is niet mogelijk om in te loggen met de DigiD app. Je moet dus in het bezit zijn van gebruikersnaam en wachtwoord.

 

Kijk op https://www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle/ om te controleren of de sms-verificatie aanstaat. Op deze site van DigiD kan je met de grote oranje button inloggen en het verifiëren per sms aanzetten.